Internetdagarna https://internetdagarna.se Internetdagarna 23-24 november. Sveriges största konferens för alla oss som älskar internet. Tue, 03 Sep 2019 07:42:34 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3.2 Möt 2019 års keynotetalare https://internetdagarna.se/nyheter/mot-2019-ars-keynotetalare/ Thu, 22 Aug 2019 10:04:10 +0000 https://internetdagarna.se/?p=27034 Här är våra sex internationella namnkunniga gäster som utgör årets lista med Internetdagarnas huvudtalare.

Max Schrems – Integritetsaktivist

Max Schrems har utmanat nätjätten Facebook och ifrågasatt deras insamling av data från sina användare bland annat genom initiativ som ”None of Your Business”. 

Läs mer om Max Schrems.

Max Schrems

danah boyd – Sociala medier-expert

danah boyd är expert på nätbaserad ungdomskultur och hur vi använder sociala medier, hon forskar i skärningspunkten mellan teknik, samhälle och politik.

Läs mer om danah boyd här.

danah boyd

Harper Reed – Futurist

Harper Reed är teknologist, futurist och hacker som jobbat med Barack Obamas återvalskampanj, sålt kläder via crowdfunding och jonglerat.

Läs mer om Harper Reed här.

Harper Reed

Jenny Radcliffe – Människohacker

Jenny Radcliffe tar sig in i vilken byggnad som helst med hjälp av socialt ingenjörskap, människokännedom och konsten att förhandla och övertala.

Läs mer om Jenny Radcliffe här.

Jenny Radcliffe

Cecilia MoSze Tham – Socialteknolog

Cecilia MoSze Tham är biolog, designer, entrepenör och skapare som bygger innovativa mötesplatser för individer och organisationer. 

Läs mer om Cecilia MoSze Tham här.

Cecilia MoSze Tham

David Rowan – Teknologiguru

David Rowan har varit chefredaktör för den brittiska upplagan av teknikmagasinet Wired, och är expert på tekniktrender och företagsinnovation.

Läs mer om David Rowan här.

David Rowan
]]>
Tack för de bästa Internetdagarna någonsin! https://internetdagarna.se/nyheter/tack-for-det-basta-internetdagarna-hittills/ Tue, 27 Nov 2018 12:15:31 +0000 https://internetdagarna.se/?p=25859 Redan innan konferensen började stod det klart att den 19:e upplagan av Internetdagarna var den populäraste hittills – fler biljetter såldes än någon gång tidigare. Efter två intensiva dagar fyllda av diskussioner, möten, internationella talare och robotar har resultatet från era utvärderingar kommit in – och även det resultatet är bättre än någonsin!

Snittbetyget för konferensen som helhet blev 4,32 på en 5-gradig skala vilket är nytt rekord. Dessutom fick alla sex keynote-talare ett snittbetyg på över 4, något som heller inte hänt tidigare.

Du hittar allt filmat material från årets Internetdagarna här.

Tack alla ni som var där och gjorde årets Internetdagarna så bra! Nästa år firar Internetdagarna 20 år – vi ses den 25-26 november 2019!

]]>
Titta på inspelningarna från årets Internetdagarna https://internetdagarna.se/nyheter/titta-pa-inspelningarna-fran-arets-internetdagarna/ Wed, 21 Nov 2018 13:09:04 +0000 https://internetdagarna.se/?p=25829 Nu är årets Internetdagarna över, men det inspelade materialet går att se i efterhand. Här har vi samlat alla föreläsningar och keynotes från Internetdagarna 2018.

Efter två fartfyllda dagar är Internetdagarna över för det här året, vi kommer tillbaka nästa år men för dig som missade våra keynote-talare eller föreläsningar finns mycket att se i efterhand på Youtube. Här har vi samlat alla Youtube-spellistor med olika spår och keynotes.

Keynotes Internetdagarna 2018

Här hittar du hela spellistan med alla keynotes.

Ed Cooke

Minnesexperten Ed Cooke pratar om hur internet påverkar barn och ungas hjärnor och minne samt vilka möjligheter som finns i online-utbildningar. Ed Cooke är en minnesexpert av rang och grundare till den kritikerrosade och prisvinnande minnesappen Memrise. Appen har för närvarande över 25 miljoner användare.

Cathryn Posey

Mångfaldsförkämpen Cathryn Posey pratar om teknik, innovation och samhälle. Vad vi har för ansvar när vi skapar teknik och hur vi kan skapa teknik som är god och inkluderande? Cathryn Posey är grundare till Tech by Superwomen. För närvarande är Posey teknisk chef och huvudansvarig för framväxande teknik hos Capital One.

Max Tegmark

Max Tegmark pratar om artificiell intelligens och hur vi skapar AI som stöttar och hjälper oss snarare än artificiell intelligens som störtar oss och tar över. Max Tegmark är professor i astrofysik och sedan 1990 är han verksam i USA, där han för närvarande arbetar på MIT, Massachusetts Intitute of Technology i Boston.

Ben Hammersley

Se när Ben pratar om hur det kommer vara att leva i en framtid fylld med artificiell intelligens och robotar. Ben Hammersley har många strängar på sin lyra och kan titulera sig som skapare av ordet podcast, teknikexpert, författare, programledare, futurist, journalist med mera.

Tricia Wang

Tech-etnologen Tricia Wang pratar om data arbitrage – fenomenet där stora företag utnyttjar det faktum att vanliga människor inte har koll på sin personliga data och vad den är värd.

Spår Internetdagarna 2018

Några av spåren livesändes på Youtube och här nedan av vi samlat dem:

]]>
Allt du behöver veta inför konferensen https://internetdagarna.se/nyheter/allt-du-behover-veta-infor-konferensen/ Fri, 16 Nov 2018 10:00:04 +0000 https://internetdagarna.se/?p=25757

Under två fullspäckade dagar kommer du kunna nätverka, lyssna på intressanta föreläsningar, utbyta kunskap, skapa, göra quiz, mingla och lyssna på internationella talare. Men! Det är en del saker som kan vara bra att känna till innan du kommer till Internetdagarna. Vi har samlat ihop ett litet paket med matnyttig information:

Kom i god tid!

Vi är väldigt många på Waterfront och schemat är noga planerat för att få in så mycket göttigt som möjligt. I år är vi dessutom fler deltagare än någonsin som ska få plats, därför behöver alla hjälpas åt för att allt ska flyta på.
Du behöver ingen fysisk biljett för att komma in, från klockan 8 kan du hämta din deltagarbricka vid huvudingången. Första talaren börjar vid nio så se till att ta en bra plats innan dess.

Hitta inne på Waterfront

Om du är osäker på var du ska kan du antingen kolla på framsidan av din deltagarbricka eller gå till vår Furhat-robot som berättar hur du hittar rummet du ska till. Roboten hittar du vid utställarytan M1.

Vegetariskt, laktosfritt och glutenfritt till alla

Du behöver inte oroa dig för att gå hungrig, det kommer bli förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika båda dagarna. I år satsar vi av klimatskäl på en helt vegetarisk meny. Den mat som eventuellt blir över skänks till Klara kyrka. Lunchen är vegetarisk, laktosfri och glutenfri för alla.

Lunch måndag
Svamp- och spenatfrittata med linser, Västerbottensost, cocktailtomater, morot, sockerärtor, rödlök och soltorkade tomater (gluten och laktosfri).

Lunch tisdag
Vegetarisk ”poke plate” – broccolibiffar med ris, sparris- och bönsallad, citrusavokado, marinerad kronärtskocka, soltorkade tomater och srirachamajonäs (gluten och laktosfri).

Här hittar du mer information och hålltider till alla spår

Mingel på måndag!

I år kommer det bara vara mingel på måndagen. Du kommer få se musiklegenden Andreas Tilliander uppträda ackompanjerad av bland annat en lasershow.

Glöm inte att tagga #ind18

Det är så mycket som händer på Internetdagarna; fantastiska keynotes, möten, samtal, spännande föreläsningar, roliga robotar, nördprylar, lasershower, framträdanden och mycket, mycket mer. En av de roligaste sakerna efter Internetdagarna är att kolla igenom taggen #ind18 och se allt fint och roligt som människor delat.

Glöm därför inte att tagga saker från Internetdagarna med #ind18. På så sätt kan vi alla ta del av allt roligt som hänt och händer! Taggen fungerar utmärkt att använda på Facebook, Instagram och Twitter. Det går även utmärkt att tagga @internetdagarna i samtliga kanaler.

Följ oss på sociala medier för att inte missa något under Internetdagarna!

Instagram  Facebook   Twitter

Hitta till Internetdagarna

Stockholm Waterfront är beläget mellan Stockholms Centralstation och Stadshuset. Om du kommer från Centralstationen finns det en bra entré att gå ut ifrån. Du åker upp för rulltrapporna mot Klarabergsviadukten, väl där går du rakt fram förbi caféer och vänthallar. Till vänster finns entré eller utgång du kan gå ut genom för att komma så nära som möjligt.
Om du hellre vill gå ute kan du gå ut direkt till höger när du kommer upp från rulltrappan. Väl ute vid Klarabergsviadukten tar du till vänster och svänger ner till vänster första så fort du kan. Gå rakt ner tills du kommer till Waterfront.

Internetdagarna är ett miljömärkt event även i år och vi klimatkompenserar hela konferensen. Därför vill vi gärna att du åker kollektivt eller cyklar till konferensen om möjligt och att du sorterar ditt avfall på plats. Tack på förhand! Läs mer om hur vi jobbar med hållbarhet.

Använd den här länken för att komma rätt med Google Maps.

]]>
Biljettförsäljningen stänger på torsdag! https://internetdagarna.se/nyheter/biljettforsaljningen-stanger-pa-torsdag/ Mon, 12 Nov 2018 14:54:11 +0000 https://internetdagarna.se/?p=25707 På torsdag den 15:e november klockan 17:00 kommer vi att stänga biljettförsäljningen till Internetdagarna.

Det har varit ett otroligt tryck på Internetdagarna i år och måndagen har redan sålt slut. Även tisdag börjar närma sig fullsatt men vi ger dig chansen att köpa biljett fram till på torsdag. Vid 17:00 stänger vi den digitala biljettluckan för att sedan lägga allt krut på att förbereda inför Internetdagarna.

Vi hoppas att vi ses på måndag och tisdag nästa vecka!

]]>
Den exceptionella AI-kännaren Max Tegmark https://internetdagarna.se/nyheter/den-exceptionella-ai-kannaren-max-tegmark/ Wed, 31 Oct 2018 15:33:45 +0000 https://internetdagarna.se/?p=25530 Makt korrumperar

I Max Tegmarks drömframtid har vi hittat ett sätt att skapa artificiell intelligens som stärker och hjälper oss snarare än stjälper och utmanövrerar oss. Men hur ska vi bära oss åt för att inte skapa samma dystopi som utmålas i exempelvis Terminatorfilmerna?

– Några av mina AI-kollegor hoppas på att skapa en superintelligens som de kan hålla under kontroll, som en förslavad gud, avskärmad från internet. Superintelligensens syfte skulle vara att skapa otänkbar, nästan magisk teknik och generera förmögenheter för personen eller företaget som äger den.

Max Tegmark citerar Lord John Dalberg-Actons varnande ord ”makt korrumperar och den absoluta makten korrumperar absolut”. Han menar att man kan diskutera om vi människor verkligen är smarta nog att hantera så mycket makt, eller om det kommer resultera i en brutal diktatur. Om vi bortser från det moraliska dilemmat med att förslava en superintelligens finns det en stor chans att denna superintelligens överlistar oss, frigör sig och tar över.

Max menar att det är bättre att bygga en AI som förstår, anammar och uppfyller våra mål så vi inte behöver förslava den och den kan hjälpa oss istället för tar över världen. Men för att kunna åstadkomma detta i tid behöver forskningen betydligt mer resurser och medel.

Max Tegmark om vilken roll människan ska ha när maskiner kan göra det vi kan i TV4 Nyhetsmorgon från 2017.

Kommer framtiden bjuda på androider?

I science fiction-alster är det vanligt att vi människor har lyckats skapa människoliknande robotar som ser ut och fungerar nästan som oss. Är detta det ultimata målet för oss människor och hur troligt är det att vi en dag kommer ha maskiner som ser ut och är som oss?

– Bilar, skepp och flygplan försöker inte efterlikna människor och en bärbar dator tänker inte som människor. Men om vi en dag lyckas med konststycket att skapa en artificiell generell intelligens (AGI) som kan göra allt som vi kan, så kommer de som vill kunna bygga maskiner som imiterar oss.

Artificiell intelligens är minst sagt på tapeten och är omåttligt populärt just nu, men vem kommer vinna loppet om att vara den första att utveckla äkta AI? Max Tegmark betonar att det är omöjligt att veta men att Google Deepmind är en väldigt bra kandidat för förstaplatsen.

Fakta om Max Tegmark

Max Tegmark är född 1967 i Stockholm. Han är fysiker och kosmolog och har en gedigen lista med publicerade vetenskapliga verk. 2015 fick han KTH:s stora pris och han är nu aktuell med boken Liv 3.0: Att vara människa i den artificiella intelligensens tid.

]]>
Den drivna teknik-etnologen Tricia Wang https://internetdagarna.se/nyheter/den-datadrivna-tekniketnologen-tricia-wang/ Fri, 26 Oct 2018 13:45:03 +0000 https://internetdagarna.se/?p=25515 Tricia Wangs keynote på Internetdagarna 2018:

https://www.youtube.com/watch?v=IbzjzOdce_M

Tät data är bra data

Termen ”Big Data” har mer eller mindre varit på allas läppar de senaste åren men vår keynote Tricia Wang förespråkare snarare termen ”Thick Data”, eller tät data. Men vad är det och varför är tät data viktigt?

– Tät data är värdefull data som kommer från människors känslor och erfarenheter. Det är den typen av data som förlorar kontext, djup och mening när den kokas ner till endast siffror. Det är extra viktigt i en värld av AI-drivna produkter att vi använder oss av tät data, för utan kontext är siffror och algoritmer inte bara meningslösa utan också rent utav farliga i många sammanhang.

Tricia Wang menar att tät data är otroligt viktigt för dagens företag eftersom företagen kan få insikter om vad deras kunder vill ha innan detta dyker upp i form av siffror och statistik. Alla företag vill kunna förutse vad deras kunder verkligen vill ha innan konkurrenter gör det. Kruxet är att kunders behov ofta utvecklas snabbare än företagets förmåga att upptäcka och mäta dem med kvantitativ data. Detta menar Wang är den största anledningen till att företag verkligen borde investera i tänket kring tät data.

Företag tänker ofta fel

Företags framgång skapas inte endast av strålande idéer och coola produkter. Lika viktigt för framgång är besluts- och innovationsprocesser, men exemplen på företag som misslyckats med detta är många. Tricia menar att de största misstagen företag gör när det kommer till innovation och beslutsfattande är att anamma ny teknologi utan att tänka på användaren.

– Företag vill investera i lätta lösningar utan krångel, som mjukvarulösningar och verktyg för att processa en stor mängd data. Men den viktiga frågan är – vilka åtgärder är de redo att vidta för att utvecklas lika snabbt som sina kunder och deras behov? Den frågan kan inte besvaras genom att köpa nya teknikverktyg. Istället krävs det att företag vågar ifrågasätta hela sitt sätt att bedriva verksamheten – genom att analysera tät data kan de komma närmare sina kunder och upptäcka framväxande behov. Detta är insikter som även den mest avancerade teknologin skulle ha svårt att upptäcka. Kort sagt så måste företag återupptäcka sin medmänsklighet – vilket inte är en lätt uppgift.

En kort introduktion till tät data eller ”Thick Data”, Tricia Wangs hjärtefråga.

Struktur är nyckeln för att hitta nytt

Tricia själv säger att hon är besatt av att upptäcka det okända eller det som ingen ännu vet. Det är dock inte helt lätt att hitta något som ingen sett. Nyckeln till att hitta det okända är struktur, menar Tricia. Det går inte att storma in i en helt ny situation och förvänta sig att man ska förstå den på en gång. Våra hjärnor fungerar lateralt och om vi skapar strukturerade ytor där vi kan se samband mellan kända och okända fenomen kan vi utöka vår kunskap på nya, spännande och oväntade sätt.

Tricia Wangs företag Sudden Compass har jobbat med detta i flera år och de har skapat arbetssättet Unlock Sprints som hjälper företag med strukturen och vägledningen som krävs för att komma till helt nya insikter.

Investera i människor och kvalitativ data

För att företag ska blomstra i den digitala eran krävs inte i främsta hand ny teknologi. Hemligheten är istället att fokusera på människorna.

– Den mest intressanta transformationen i den digitala eran är inte de nya tekniska möjligheterna utan hur människors beteenden och förväntningar förändras. Dessa är också mycket svårare att märka och agera på. Alldeles för många företag tror att kvantitativ data är manifestationen av den digitala framtiden  – samtidigt anses kvalitativ data vara vag och gammalmodig. Men det är viktigare än någonsin att företag tar tät data på fullaste allvar och investerar i det samt anammar metoder som Unlock Sprints för att hänga med i kundernas behovsutveckling.

Fakta om Tricia Wang

Tricia Wang är en teknik-etnolog som intresserar sig för kvalitativ data och människors behov och erfarenheter. Hon är medgrundare till företaget Sudden Compass som hjälper företag att på ett strukturerat sätt utveckla sina produkter i samma takt som kundernas behov utvecklas. Företaget har hjälpt över 500 företag med detta. Hon har även studerat ungdomskultur, sociala medier och kinesisk internetkultur.

]]>
Måndagen slutsålt https://internetdagarna.se/nyheter/mandagen-slutsalt/ Thu, 25 Oct 2018 10:12:49 +0000 https://internetdagarna.se/?p=25501 Nu har biljetterna till första dagen av Internetdagarna sålt slut. Kolla istället in spåren på dag två om du inte hunnit köpa din biljett.

Biljetterna till Internetdagarna har gått rekordsnabbt i år och nu har redan första dagen sålt helt slut. Om du är en av de som inte hunnit köpa sin biljett finns det fortfarande platser till tisdagen. Här är en liten guide till vilka spår du kanske är intresserad av.

Jag vill gå på:

Artificiell intelligens: Det nya gränslandet

Skolan digitaliseras – vad lär sig eleverna?

Väl fungerande IT-system – från vision till verklighet

Vadå digital kompetens?

Sociala medier efter buzzwords, hype och backlash

Från inspiration till innovation

Nordic Domain Days

Kom ihåg att minglet endast är på måndagen i år. Detta betyder att tisdagen slutar vid 17:00 när spåren tar slut.

]]>
Mångfaldsförespråkaren Cathryn Posey https://internetdagarna.se/nyheter/mangfaldsforesprakaren-cathryn-posey/ Tue, 16 Oct 2018 11:50:40 +0000 https://internetdagarna.se/?p=25455 Superkvinnorna som utmanar teknikbranschen

Teknikbranschen har under många år varit en tungt mansdominerad bransch, men vad händer egentligen med tekniken när det endast är en relativt homogen grupp som utvecklar den?

En av talarna på Internetdagarna i år är Cathryn Posey som är grundare till Tech by Superwomen som jobbar för att skapa och synliggöra en större mångfald inom teknikbranschen. Men varför är mångfald viktigt och vad förlorar egentligen industrin när gruppen som skapar den är relativt lika? För att svara på denna fråga citerar Cathryn Posey den Pulitzervinnande journalisten Walter Lippmann:

”När alla tänker likadant är det ingen som tänker”

Cathryn menar att detta citat synliggör något fundamentalt. Vårt välmående, ekosystem och vår jord behöver mångfald för att frodas och må bra, detsamma gäller för teknikbranschen. Hon menar att mångfald fungerar som en hyperdrift. Den snabbar på utvecklingen, innovation, kreativitet och genombrott. Därför är det otroligt viktigt att man bygger arbetsgrupper med stor mångfald och en inkluderande miljö.

Inkludering kommer dock inte av sig självt. På frågan vad som behövs för att mångfalden ska bli större inom teknikbranschen svarar Posey:

– Inkludering är en stor del av lösningen. Vägen för kvinnor och underrepresenterade minoriteter är inte rak i teknikens värld, tvärtom är det många som försvinner på vägen. Visst, det är viktigt att göra vägen bredare på lång sikt men det hjälper inte om folk som väljer att ta den vägen idag blir utsatta för diskriminering och trakasserier.

Erfarenheter av diskriminering är plågsamma, demoraliserande och resulterar ofta i att folk blir isolerade och exkluderande från gemenskapen på arbetsplatsen. För att teknikbranschen ska få en större mångfald, menar Posey, måste den bli mer inkluderande.

”Gör det ändå” Tech by Superwomens manisfest som Cathryn Posey läser upp på 2015 års upplaga av Tech Superwomen Summit.

Privat och offentlig sektor bör lära av varandra

Cathryn Posey har jobbat både inom den privata och offentliga sektorn i USA. Mellan 2015 och 2017 jobbade hon med Barack Obamas satsning The United States Digital Service, som syftar till att hjälpa myndigheter med informationsteknik, göra digitala tjänster mer lättillgängliga och förbättra statliga sajter. Men vad kan de två lära av varandra? Den offentliga sektorn skulle kunna lära en del av den privata:

– Att ta del av den senaste teknologin, iterativa metoder för produktutveckling och design med användaren i fokus skulle verkligen gynna den offentliga sektorns produkter och möte med sina medborgare, säger Posey.

Men det är inte bara en offentliga som kan lära av den privata. Det finns flera saker som den privata sektorn verkligen bör anamma:

– Inom den offentliga sektorn är användaren dina medmänniskor och målet är att göra så mycket gott för så många som möjligt. Fokuset på service och skyldigheten att tänka igenom hur människor påverkas av företagets beslut är något som den privata sektorn bör ta till sig. Nu mer än någonsin är det av största vikt att företagen funderar på hur tekniken påverkar samhället, kulturen och staten.

Mångfald är den snabba vägen till innovation

Många företag har haft svårt att ställa om till ett digitalt klimat och vissa har gått under i skiftet. Cathryn Posey menar att det inte finns något universellt recept på framgång, olika typer av företag behöver olika recept.

– Anrika företag måste jobba hårt för att modernisera hela sin organisation. Framtiden kommer att definieras av artificiell intelligens som kommer att drivas av data. Därför är det otroligt viktigt att företagen investerar i den digitala transformeringen så att de kan öppna upp för nya sätt att utveckla sina produkter och tjänster.

Företag som redan befinner sig i innovationens framkant och som driver på utvecklingen har ett stort ansvar att göra rätt. De ska utvärdera hur de påverkar världen och samhället och tänka långsiktigt, menar Posey. Men det finns en sak som är gemensamt för alla företag:

– Alla företag behöver skapa en miljö som präglas av mångfald och inkludering. Företag behöver investera idag om de vill uppnå innovation, avgörande insikter och kreativa genombrott imorgon. Precis som jag sa tidigare är mångfald en hyperdrift. Därför är det viktigt för företag att investera i mångfald, annars kommer de att förlora loppet.

Fakta om Cathryn Posey

Cathryn Posey kommer från Alaska och är grundare till Tech by Superwomen, som egentligen startade som en hashtag. Just nu jobbar hon på Capital One, men hon har även jobbat för Obama och föreläst flitigt.

]]>
Den vassa futuristen Ben Hammersley https://internetdagarna.se/nyheter/den-vassa-futuristen-ben-hammersley/ Wed, 10 Oct 2018 14:35:46 +0000 https://internetdagarna.se/?p=25374 Hopp om en framtid där ingen pratar blockchain

I Ben Hammersleys drömframtid är bilen ett minne blott och endast cyklar används som färdmedel. Staden är rik på trottoarkaféer och lika lön för lika arbete är en självklarhet. Men kanske det viktigaste av allt – ingen nämner någonsin ordet blockchain igen.

Teknik är inte bra bara för att den glänser

Precis som allting som är nytt bör man anamma tekniken med viss försiktighet menar Hammersley:

– Som alla nya fenomen bör vi möta tekniken med viss försiktighet, precis som allt annat vi vet lite om och som har makten att kasta omkull hela våra liv och vårt samhälle. Jag menar, allt med en lysande skärm är inte per automatik något bra, även om den är cool.

Ben Hammersley menar att den största förändringen internet bidragit till är vår förmåga att skapa samtal och samhörighet människor emellan. Detta har såklart både sina för- och nackdelar.

– Å ena sidan går det alltid att hitta andra som du. Det spelar ingen roll om du är en på miljonen som har en specifik hobby, ett specialintresse, sexualitet eller en medicinsk åkomma. Du borde kunna hitta minst 3 000 likasinnade på nätet. Detta är något otroligt viktigt och bra. Å andra sidan ger det även utrymme för intressen som exempelvis nazism, vilket inte är så bra. Det är egentligen detta som är det största maktskiftet internet bidragit till – möjligheterna att skapa kontakter med andra och hur vi sprider information.

Smakprov på hur Ben Hammersley föreläser. Denna video är hämtad från Youtube-kanalen APB Speakers som lades upp 2017.

Reglering är nästa stora trend

Just nu snackas det väldigt mycket artificiell intelligens och maskinlärning inom teknikvärlden men när Ben siar om framtiden ser han reglering som teknikens nästa trend.

– De flesta regeringar har tappat tålamodet och respekten för teknikföretag. Regeringar världen över kommer inom de närmsta åren att gå väldigt hård på teknikföretagen och försöka bestämma vad de får och inte får göra.

Fakta om Ben Hammersley

Ben Hammersley är född 1976 i Leicester, England men verkar numera i London. Hans meritlista är lång. Han kan bland annat titulera sig som teknikexpert, författare, programledare, futurist, journalist och skapare av ordet podcast.

]]>