26 Nov ArrangörDopter AB & Twobo Technologies AB

Ett API är inte längre bara något för tekniker utan påverkar i dag affärsmodeller och förändrar hela industrier. Under en heldag så kommer vi att gå igenom hur API:er kan användas för att tjäna pengar direkt eller indirekt – antingen genom att de säljs som nya produkter eller genom att de används i marknadsföringen av existerande produkter.

API:er gör det möjligt att på ett säkert sätt skicka data mellan partners och att skapa affärsmodeller som vi inte ens kunde tänka oss för bara två år sedan. Med API:er kan företag låta utomstående innovatörer använda företagets data för att till exempel bygga nya applikationer eller göra egna analyser. Det finns dessutom stora besparingar för företag att göra genom att använda API:er för att förbättra sina interna processer.

Vi använder alla dagligen produkter som är byggda på API:er, till exempel genom att använda mobilapplikationer eller tjänster på nätet. Men ett API är mycket mer än en grund för mobilapplikationer, det finns stora pengar att tjäna. Expedia har en omsättning på över 1 miljard dollar via sitt API. VISA, Mastercard, D’n'B, The Guardian, New York Times, ESPN och många andra stora företag har API:er – för att inte tala om Amazon, Twitter, Facebook och andra stora Internetföretag.

Nordic APIs for Business arrangeras av Dopter AB och Twobo Technologies som tillsammans arrangerar konferenser om APIer under namnet Nordic APIs.