Stockholm Waterfront 19-20 november 2018

Rikard Edgren Testexpert på Nordic Medtest

Testexpert på Nordic Medtest och troligtvis den mest anlitade svenska talaren inom agilt testande. Rikard har betytt oerhört mycket för testande i en agil kontext genom sina bloggposter, artiklar, utbildningar och föreläsningar. Mest känd är han troligtvis för sin bok ”Den lilla svarta om teststrategi”.

”I en mjukvaruvärld med allt fler integrerade system och snabbare utvecklingstakt är ofta testning och kvalitetssäkring den svaga länken.
Om du använder samma teststrategi som ett annat IT-system använde för fem år sen så kommer det inte bli bra; i bästa fall kostade det för mycket och du kunde reparera de fel som uppstod.
Du behöver förstå systemets förtjänster, risker och svaga punkter för att ha en strategi som fungerar på kort och på lång sikt.
I den här presentationen kommer Rikard ge sina bästa tips på vad du ska tänka på, så att du inte missar något jätteviktigt område.
Han kommer också ge exempel på olika sorters testmetoder, så att du förstår hur svårt det är att välja vad som ska testas och hur; räkna med att misstag sker och att ändringar behövs.
Det kommer inte bli några definitiva svar eller garantier, men förhoppningsvis en ögonöppnare.”

Talar på:

Måndag 19 Nov

Väl fungerande IT-system – från vision till verklighet


Teststrategi, skillnaden mellan framgång eller misslyckande? kl. 11:30 i 24+25 konferensrum, vån 2