.FILE

23-24 november 2020

#TransformationDay by DigJourney, 23 november 2020:

Accelerera och skala upp digital transformation

De flesta verksamheter har kommit igång med sin digitala omvandling. Men hur skalar man upp transformationen och får full effekt i hela verksamheten? Hur får man med både kunder och anställda på resan? Hur går man in i accelerationsfasen för att optimera konkurrenskraft, effektivitet och innovation?

#TransformationDay kommer att ge dig en god bild om var digital transformation befinner sig och vart den är på väg. Du kommer få många tips och verktyg för att få ytterligare fart på er verksamhets digitala transformation. Du kommer få ta del av flera inspirerande case från föregångare inom digital transformation, och dessutom få råd och tips från några av de vassaste inom digital transformation i Sverige. Du får lära dig hur du och din organisation kan organisera er fortsatta digitala resa. Det här spåret riktar sig till alla som arbetar med digitalisering – från projektledare till change makers, till ledare och chefer inom både offentlig sektor och företag. Vi kommer att varva inspirerande föreläsningar, lärande case och konkreta verktyg och modeller med en stor del interaktivitet och workshops. Vi inleder dagen med att ta temperaturen på var företag och offentlig sektor står i sin digitala transformationsresa. Därefter går vi igenom vart verksamheterna är på väg i sin digitalisering, med den digitala visionen i centrum. Sen får vi ta del av två intressanta case som berättar hur de gjort för att skala upp och accelerera digital transformation. Vi sätter därefter fokus på hur man rent praktiskt tar sig från koordinationsfasen, där verksamheter jobbar hårt med att koordinera det nya med det gamla, till accelerationsfasen där det digitala är helt naturligt och integrerat i hela verksamheten. Slutligen kommer vi att fördjupa oss i hur man som verksamhet organiserar och leder digital transformation in i framtiden i ett större perspektiv. #TransformationDay arrangeras av DigJourney som tidigare har anordnat flera framgångsrika spår under Internetdagarna. DigJourney ligger bakom boken Att leda digital transformation och arbetar idag med att skapa framgångsrik transformation i många företag och organisationer. DigJourney har en beprövad metodik, digitala verktyg och medarbetare med lång erfarenhet av transformation.

 Språk engelska

Keynote-sessions

 • Kate Darling

  Kate Darling   Robotforskare

  Dr. Darling har vigt sitt akademiska liv åt den nya teknikens lagliga och etiska konsekvenser, och hur samhället kan förbereda sig på det fördjupade samspelet mellan robotar och människor. Läs mer

 • Anders Lindh

  Fd Chef för Applied Manufacturing Technologies på Sandvik, erfaren ledare från industribolag
  Anders har under sina 20 år i svensk industri byggt en bred erfarenhet genom olika roller som entreprenör, managementkonsult och ledare för stora och snabbväxande organisationer inom globala bolag. De senaste 10 åren har han arbetat med att bygga och leda en digital affär på bland annat ESAB och Sandvik.
 • Per Mosseby

  Föreläsare och rådgivare
  Med bakgrund som internetentreprenör, kommunstyrelseordförande och chef för digitaliseringsfrågorna inom Sveriges Kommuner och Landsting, ger Per rådgivning och föreläsningar om hur digitaliseringen förbättrar samhället utifrån perspektiv som är viktiga för den offentliga sektorn och näringslivet.
 • Katarina L Gidlund

  Professor, professor och digitaliseringsforskare, forskningsledare för Forum för digitalisering
  Katarina L Gidlund är professor i studier av digitalisering och samhällsförändring vid Mittuniversitetet och ledare för Forum för digitalisering (FODI), som fokuserar på digitalisering som fenomen och ambition i relation till våra samhällsutmaningar. Katarina har även haft rådgivande roller utsedd av regeringen, såsom medlem i dåvarande Användningsforum och nu senast som medlem i SIDAs vetenskapliga råd samt det vetenskapliga rådet för Myndigheten för tillgängliga medier.
 • Ann-Therese Enarsson

  VD för tankesmedjan Futurion
  Ann-Therese är utbildad jurist med lång erfarenhet av opinionsbildning och lobbying. Har startat och drivit upp flera organisationer bland annat IQ. Tidigare Head of Public Affairs och forskning på Systembolaget.
 • Joakim Jansson

  Författare, grundare DigJourney
  Joakim är entreprenör och rådgivare med 15 års erfarenhet av digitalisering utifrån ledande befattningar inom MTG, Aller och Spray. Joakim är även upphovsman till Digital Maturity Matrix, en metodik för att genomföra digital transformation och författare till boken Att leda digital transformation.
 • Carl Heath

  Utbildningsdirektör RISE
  Carl Heath är utbildningsdirektör i RISE - Research Institutes of Sweden och ansvarig för RISE Professional Education samt den tillämpade forskningen kopplad till digitalisering och lärande.
 • David Ståhlberg

  Rådgivare, författare och föreläsare
  David hjälper ledare och chefer att skapa tydlighet och riktning i en otydlig omvärld. Efter ledande roller på Google och Procter & Gamble är David idag en av Sveriges främsta digitala rådgivare och arbetar med ledningsgrupper både på start-ups, storbolag och i offentlig sektor. David sitter i styrelsen för e-handelsplattformen Litium och är ordförande i SCBs användarråd för kommunikation. Han nominerades till årets talare 2019.
 • Amer Mohammed

  Direktör affärsområde Digital, CDO på Coop Sverige
  Amer Mohammed, en nörd, en misslyckad entreprenör, en lyckad exil och idag på Coop som chef för enheten Digital. Vill inte bara förändra Coop, men även branschen!

 Språk engelska

Keynote-sessions

 • Tom Chatfield

  Tom Chatfield   Techfilosof

  Chatfield är en av Storbritanniens mest insiktsfulla tänkare kring digitalisering, ny media, dataspel och framtidens kompetensområden. Läs mer

 • Annelie Nässén

  Ledare, Styrelseledamot, Talare, Mentor
  Annelie Nässén har omfattande erfarenhet av att leda verksamheter genom transformation i flertalet ledande befattningar inom högt konkurrenskraftiga branscher som detaljhandel och luftfart. Senast från SAS där Annelie, med ansvar i koncernledningen för den globala sälj och marknadsorganisationen, genomförde en omfattande digital transformation.
 • Johan Schauman

  Product Manager, Digital samutveckling, Skatteverket, Kundmötesavdelningen
  Johan har jobbat i över 20 år på Skatteverket i många olika roller. De senaste åtta åren har han ägnat åt digital verksamhetsutveckling. Under 2017 var han förändringsledare för Skatteverkets digitala transformation och idag jobbar han med Skatteverkets samutveckling med privata aktörer. Hans långa och varierade bakgrund inom en av Sveriges största myndigheter ger honom unika perspektiv på när förändring och utveckling blir framgångsrik eller varför den ofta kör fast i en stor organisation.
 • Lars Alm

  Rådgivare och föreläsare digital transformation, DigJourney
  Lars Alm är rådgivare och föreläsare inom digital transformation och har över 20 års erfarenhet av digitalisering. Han har bland annat varit VD för snabbväxande mobilbyrån Apegroup samt grundat spelteknikbolaget NetgameFactory. Lars har arbetat med ett stort antal företag, alltifrån börsbolag till start ups.
 • Anders Nilsson DigJourney

  Senior rådgivare Digital Transformation och Innovation, DigJourney och ReThink
  Anders har 17 års erfarenhet från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet där han utvecklade och drev mastersprogram i innovation och entreprenörskap. Anders har varit involverad i utvecklingen av en mängd start-up företag inom många olika branscher och har även gedigen erfarenhet av att stärka innovationsförmågan inom såväl privat som offentlig sektor. Anders är specialiserad kring innovations- och digitala transformationsfrågor.
 • Lillemor Högström

  Avdelningschef och ansvarig för digital transformation på Öresundskraft
  Lillemor har en bakgrund med lång erfarenhet av både IT- och affärsutveckling. Hon har etablerat nya funktioner i både lokala och globala organisationer, däribland IKEA. På Öresundskraft leder hon företagets digitala transformationsresa.
 • Johan Forsberg

  Styrelseexpert, Entreprenör, Grundare Digjourney
  Johan Forsberg är styrelsemedlem, entreprenör och rådgivare med 25 års erfarenhet av digitalisering. Johan var med och drev ett av världens första sociala medier, Lunarstorm, har jobbat med transformation åt bl a TV4 samt har över 20 års erfarenhet av styrelsearbete bl.a. i Unicef Sverige
 • Caroline Stiernstedt Sahlborn

  Ordförande stiftelsen Ekskäret och Ledarskapskonsult GRO
  Caroline har lång erfarenhet av att arbeta med förändringsledning och ledarskap i privata och offentliga verksamheter. Hon har också drivit många ledarskapsprogram och workshop i Sverige och runt om i världen med syfte att öka vårt transformativa ledarskap. Carolines huvudfråga just nu är hur människor och organisationer kan växa och utvecklas tillsammans för ökat välbefinnande och ett hållbart samhälle.
 • Kent Persson

  Samhällspolitisk chef för Heimstaden
  Kent Persson arbetar idag som Samhällspolitisk chef för Heimstaden. Har tidigare en bakgrund i politiken, varit kommunalråd, landstingsråd samt partisekreterare för Moderaterna 2012-2015. Kent har även uppdrag som styrelseledamot och senior rådgivare.
 • Heaven Bereket

  Regional Manager för Pangea
  Techentreprenör & prisbelönad ledare som de senaste 10 åren, delat med sig av sin kunskap för att involvera fler och främja inkludering inom tech och impact-startups både i Sverige och internationellt.

 Språk engelska

Keynote-sessions

 • Steve Wozniak

  Steve Wozniak   Teknikpionjär

  "Woz" var med och grundade världens största teknikbolag Apple, och är en av de viktigaste utvecklarna av de första hemdatorerna. Läs mer

Missa inte Internetdagarna 2021

Se till att vara ute i god tid inför Internetdagarna 2021! Skriv upp dig på vår intresselista och få programmet först av alla.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Missa inte Internetdagarna 2021

Se till att vara ute i god tid inför Internetdagarna 2021! Skriv upp dig på vår intresselista och få programmet först av alla.

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn