Partners och utställare

EIT-Digital_logo
EIT Digital is a leading European digital innovation and entrepreneurial education organisation driving Europe’s digital transformation. EIT Digital delivers breakthrough digital innovations to the market and breeds entrepreneurial talent for economic growth and improved quality of life in Europe. It does this by mobilising a pan-European ecosystem of over 130 top European corporations, SMEs, start-ups, universities and research institutes.

Netnod
Netnod is a non-profit Internet infrastructure organisation. Netnod manages Internet exchange points (IXPs) in five cities in Sweden and one in Denmark. Netnod offers DNS anycast services worldwide, and is the proud operator of i.root-servers.net, one of 13 logical DNS root name servers in the world.

Glesys
GleSYS grundades 1999 med ambitionen att sälja webbhotell- och e-postkonton med tillhörande domäner. Vårt mål är att med ett stort engagemang lösa dina hostingbehov på ett enkelt, snabbt och överskådligt sätt. GleSYS har fortfarande sitt huvudkontor i Falkenberg. Vi har även filialkontor i Stockholm, i direkt anslutning till datacentret i Västberga samt ett utvecklingskontor i Malmö.

skolfed2016
En viktig del av skolans digitala utveckling är att ge lärare och elever tillgång till fler och bättre digitala resurser. Alla dessa tjänster måste vara lätta att komma åt och användandet ska endast kräva ett minimum av administration samtidigt som höga säkerhetskrav ska ställas. Då skolan ställer om och framtidssäkrar elevernas utbildningar genom att tillgängliggöra digitala resurser via nätet erbjuder Skolfederation en lösning på konto- och lösenordshanteringen som förenklar för både elever, lärare och tjänsteleverantörer.

nameisp
Name ISP är en svensk domännamnsregistrar med placering i Göteborg. Företaget har varit verksamt sedan 2003 och är specialiserat på global domänregistrering och support. Tillsammans har vi som jobbar här över 50 års branscherfarenhet. AB Name ISP är en ICANN-ackrediterad registrar, som registrerar i alla världens toppdomäner. Name ISP erbjuder också bland annat Premium DNS och Domänförvaltning, för de som vill samla alla sin domäner på ett och samma ställe.

Gleerups
Gleerups erbjuder strukturerade läromedel som är granskade, kvalitetssäkrade samt anpassade till centralt innehåll, kursplaner och kunskapskrav.Tillsammans med lärare och elever runt om i landet utvecklar vi framtidens läromedel.

Naturokultur
Förlaget Natur & Kultur är en stiftelse som utan ägare kan agera självständigt och långsiktigt. Vårt mål är att genom stöd, inspiration, utbildning och bildning verka för tolerans, humanism och demokrati. Natur & Kultur är en affärsdrivande stiftelse.

wpengine
WP Engine provides best-in-class customer service on top of innovation-driven technology. This is why over 50,000 customers in 120 countries have chosen us for their mission critical WordPress hosting needs.

nexus_logo_ov
neXus är en ledande och snabbt växande internationell leverantör av säkerhetslösningar inom IT-branschen. Vår viktigaste kunskap och kompetens finns inom Identity and Access Management, IAM (identitets- och behörighetshantering), vi erbjuder lösningar, produkter och tjänster för att säkra identiteten för personer, objekt och transaktioner både i den fysiska och den digitala världen.

digidelnätverket
Genom samverkan och delad kunskap arbetar Digidelnätverket för att öka den digitala delaktigheten och tillgängligheten till digitala tjänster i Sverige. Digidelnätverket är ett icke-hierarkiskt, obundet och demokratiskt nätverk.

surfalugnt
Surfa Lugnt har funnits sedan 2005, och arbetar för att unga och vuxna ska mötas i och kring nätvardagen precis som man gör i den fysiska vardagen. Surfa Lugnt vill ta vara på allt positivt som finns i ungas internetanvändande – som engagemang, kommunikation och kunskapsutbyte – och samtidigt ge vuxna mer kunskap att hantera fallgropar på nätet som till exempel mobbning och integritetsfrågor.

lin-150x150
Lin startades 2007 och har idag över 200 000 digitala verktyg i skolor och förskolor runt om i Sverige. Varje år arrangerar man över 1 000 utbildningsinsatser om lärande, utveckling och digitalisering. Över 40 000 personer använder Lins egenutvecklade produkter för lärande. Man är idag nästan 100 medarbetare på sina mötesplatser i Göteborg, Stockholm, Malmö, Karlstad och Umeå.

 

dataforeningen_2016

 

Dataföreningen är en ideell och oberoende intresseorganisation som arbetar för en positiv utveckling av digitaliseringens möjligheter. Det gör man genom att sprida och höja svensk it-kompetens på alla nivåer; samhällets, verksamhetens, medarbetaren och individens.