Program 2011

MOLNTJÄNSTER
 

IT-avdelningens framtid - från serverrummet ut i molnet

Plats: Rum C4 plan 2
Datum: 2011-11-22
Tid: 15:40-17:00

[Presentationer på svenska]

Användarna ställer nya krav på sin utrustning på jobbet i takt med att de blir mer datorvana i hemmet. Fler och fler vill jobba med molntjänster på arbetet eftersom de vant sig vid att göra det privat. Hur ska IT-avdelningen möta den nya verkligheten där användarna vill kunna göra sina egna val både inom hårdvara och mjukvara?

Talare:  

Leif Eriksson

Täby kommun
I Täby kommun är IT en tjänst

Fredrik Ljunggren

Kirei
Nya utmaningar för IT-avdelningen i molnet.
IT-avdelningens utmaning är att kunna upphandla och kravställa relevant, och ta med säkerhetsaspekterna. Det måste göras på ett pragmatiskt sätt för att fungera, och det är här det ofta brister. IT-avdelningen måste bli bättre på att kontrollera och kvalitetssäkra de tjänster man väljer att lägga i molnet.

Ulrika Andersson

Datainspektionen
Datainspektionens vägledning för molnet
Datainspektionen har utfört ett par granskningar av svenska kommuner som lagt delar av sina IT-tjänster i molnet. Efter granskningarna har DI även tagit fram en vägledning för behandling av personuppgifter vid användning av molntjänster.

Göran Thulin

Cisco
Ciscos Bring Your Own Device-lösning
Mängden smarta devices växer och detta ökar tycket på organisationer att hantera detta på ett flexibelt och säker sätt. Cisco erbjuder en BYOD lösning som ger ett gemensamt verktyg för policy baserad access som täcker trådad, trådlös och VPN anslutning.

Måns Jonasson

.SE
Moderator
Språk: Svenska