Program 2011

TEKNIK
 

Mot ett snabbare Internet!

Plats: Rum 24+25 plan 2
Datum: 2011-11-21
Tid: 10:50-12:10

[Presentationer på svenska]

Hur fungerar Internet ur användarna perspektiv? Vi gör tillsammans med några av Sveriges största på Internetarenan en djupdykning i vad användarna upplever som problem på Internet och hur olika tjänsteleverantörer och operatörer jobbar för att lösa dessa. Samtidigt tittar vi på nästa generation av Bredbandskollen som nu även mäter hur bra olika tjänster fungerar.

Talare:  

Gunnar Slott

Sveriges Television
Tjänsteleverantören: SVT Play
SVT Play är något berör när det fungerar, och upprör när det inte fungerar... Vart kan jag som användare vända mig för hjälp och hur kan vi som tjänsteleverantör hjälpa till på bästa sätt?
Ladda ner presentation: GunnarSlott_Snabbare_Internet.pdf

Mattias Grafström

Telekområdgivarna
Telekområdgivarna
Telekområdgivarna ger opartisk och kostnadsfri hjälp till konsumenter om abonnemang inom TV, telefoni och bredband. Hur ska telekommarknaden bli Sveriges bästa konsumentmarknad? Vad klagar konsumenterna på gällande bredband? Hur har bredbandsrelaterade klagomål förändrats över tiden?
Ladda ner presentation: Grafstrom_Snabbare_Internet.pdf

Robert Tjernström

Telia
Telia vill ge kunden den bästa användarupplevelsen
Ett snabbare internet ger möjlighet till nya beteenden och behov vilket ställer stora krav på erbjudandet. Bra mobil infrastruktur är en förutsättning men inte det enda som ger en bra kundupplevelse för de som vill leva ett mobilt liv. Hör hur Telia jobbar för att deras kunder skall få den bästa användarupplevelsen.

Johan Rydberg

PTS
Regleringsperspektivet
Tydlig information och möjligheten för konsumenter att byta tjänsteleverantör är viktiga inslag för utvecklingen av internetaccesstjänster på marknaden. Vad bör operatörerna informera om och vad gör PTS för att konsumenter ska ha möjlighet att byta?

Rickard Dahlstrand

.SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur)
Moderator
Språk: Svenska