22 Nov
Crowdsourcing och delningsekonomi – webb 2.0 i samhällets tjänst? Arrangör Johan Hammarlund

En heldag där vi utforskar de nya tjänster och affärsmodeller som innefattas i crowdbegreppet. Hur förhåller detta område sig till delningsekonomin och vilka typer av tjänster och affärsmodeller är lämpade för crowdtillämpningar?

Hashtagg: #INDcrowd

Plats A1

Keynote-sessions

Talare

  • Daniela Rus

    Som professor och chef för MIT:s laboratorium för datavetenskap och artificiell intelligens är Daniela Rus ett välkänt namn inom forskning kring robotar och drönare. Hennes forskningsintressen kretsar framförallt kring områdena robotteknik, mobil datoranvändning samt datavetenskap. Ta chansen att på Waterfront lyssna på en av de främsta auktoriteterna inom kontemporär robotforskning. Läs mer

  • Darius Kazemi

    Darius Kazemi är botmakare och konstnär med internet som sin huvudplattform. Han har även varit medgrundare till Feel Train, ett kreativt tech-kooperativ i Portland, Oregon. Enligt egen utsago gör han bottar, generatorer och “other weird internet stuff”. Han är bland annat känd för att ha skrivit programmet Amazon Random Shopper som varje månad skickade slumpmässigt utvalda saker från nätjätten till hans hemadress. Läs mer

Plats M1

Fika

Plats C4

Crowd intelligence och ”the wisdom of the crowds” Läs mer

Wikipedia har nu funnits i mer än 15 år men har först på senare år blivit allmänt accepterad som kunskapsresurs. Samtidigt så kommer det nya verktyg och plattformar som använder AI-teknik för att skapa nya insikter med crowdsourcing. Finns det likheter mellan dessa två fenomen och vilka lärdomar kan i så fall dras från föregångarna inom crowdsourcat kunskapsskapande?

Panelsamtal.

Panel

Plats C4

Crowdfunding och crowdlending – nya sätt att finansiera innovation och företagande Läs mer

Det talas allt mer om crowdfunding och crowdlending som metoder för att finansiera nya affärsidéer i både större och mindre skala. Samtidigt kollapsar affärsmodellerna för flera av de amerikanska riskkapitalfinansierade företagen inom delningsekonomin. Vad kan vi lära oss av dessa exempel och hur kan man jobba med de nya finansieringsmodellerna?

Panelsamtal. Deltagare: Daniel Daboczy, vd FundedByMe; Anders Sjunnesson, grundare och koncernchef Pepins; Martin Schibbye, Blankspot.

Panel

Plats C4

Location, location, location! Läs mer

Platsbaserade tjänster växer fram på många områden – vilken utveckling kan vi vänta oss de kommande åren och vilka teknologier förväntas bidra till fortsatt innovation här? En kort presentation följd av en praktiskt inriktad session där deltagarna själva får testa kartläggning av lokala delningsinitiativ eller crowdsourcing av bilder.

Praktiskt inriktad session.

Talare

Plats M1

Lunch

Plats A1

Keynote-session

Talare

  • Erica Baker

    Erica Baker är Build and Release Engineer på Slack Technologies men hennes karriär inom tech började långt tidigare, när hon för 15 år sedan fick sköta den tekniska supporten för University of Alaska. 2006 gick hon vidare och blev en "Googler", det vill säga heltidsanställd på Google. Fram tills det att hon med hjälp av ett spreadsheet sammanställde en lista över oegentliga löneskillnader inom företaget och fick lämna Googleplex på 1600 Amphitheatre Pkwy. Läs mer

Plats C4

Location, location, location! Läs mer

Platsbaserade tjänster växer fram på många områden – vilken utveckling kan vi vänta oss de kommande åren och vilka teknologier förväntas bidra till fortsatt innovation här? En kort presentation följd av en praktiskt inriktad session där deltagarna själva får testa kartläggning av lokala delningsinitiativ eller crowdsourcing av bilder.

Praktiskt inriktad session.

Talare

Plats M1

Fika

Plats C4

UGC – vad är det? Läs mer

Många företag, inte minst inom media och marknadsföring har börjat experimentera med användargenererat innehåll, ofta kallat user generated content eller UGC. En paneldiskussion om möjligheter och utmaningar med användning av UGC inom media och marknadsföring.

Panelsamtal.

Panel

Plats C4

Från Seoul till Göteborg: Sharing Cities visar vägen till ett kollaborativt samhälle Läs mer

Flera städer runtom i världen har påbörjat initiativ inom kollaborativ ekonomi och i Göteborg har man länge jobbat för att bli en ”Sharing City”. Kan denna typ av projekt och crowdsourcing användas för att stärka demokratin och lokalsamhället. På vilka sätt bidrar den tekniska utvecklingen och vad finns det för faktorer som bromsar? Vilka visioner har panelister och publik för den framtida utvecklingen?

Inledande panelsamtal följt av öppen diskussion med publiken.

Moderator(er)

  • Åsa Minoz   Medgrundare och partner

    Åsa Minoz driver företaget ModigMinoz tillsammans med kollegan Sara Modig. Deras passion är att arbeta med människors kraft och potential att bidra till innovation för ett hållbart samhälle. Som expert inom innovationspolitik, har Åsa mångårig erfarenhet från bland annat från Regeringskansliet och VINNOVA. Åsa har ett starkt intresse och engagemang för digitalisering. Delningsekonomi eller kollaborativ ekonomi upptar numera mycket av hennes tid och hon är både expert och entreprenör inom området. Läs mer

Panel

Plats M1

Mingel

Anmälan

Att gå på ett evenemang på Internetdagarna kostar endast 1 000 kronor (ex moms). Varje evenemang har ett begränsat antal platser – först till kvarn. Passa också på att gå på något av de evenemang som arrangeras den andra dagen! Ta en titt på evenemangssidan – vi hoppas att du hittar något för dig under båda Internetdagarnas dagar.

Möjlighet att anmäla sig kommer upp på internetdagarna.se i höst.